پکن: آمریکا در بحبوحه شیوع کرونا تحریم ها ضد ایران را حفظ کرد-راهبرد معاصر

پکن: آمریکا در بحبوحه شیوع کرونا تحریم ها ضد ایران را حفظ کرد

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: تقاضای جامعه جهانی لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران، کوبا و برخی کشورهای دیگر است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۴ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 10
کد خبر: ۸۷۳۶۰

به گزارش راهبرد معاصر سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست هفتگی با خبرنگاران به مسائل روز چین،منطقه و جهان پرداخت و اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، کوبا وکشورهای دیگر از سوی دولت آمریکا انتقاد کرد.

 

به گزارش «وبگاه وزارت خارجه چین» «هوا چونینیگ» از سخنگوی وزارت خارجه چین در زمینه تحریمهای ایالات متحده علیه ایران، کوبا و برخی کشورهای دیگر گفت: «آمریکا علی‌رغم موعظه درباره حقوق بشر در حال نقض آن است. به عنوان مثال، در اوج بیماری همه گیر کرونا تحریم‌های یکجانبه را  علیه کوبا، ونزوئلا، سوریه و ایران حفظ کرده و به نیاز اساسی آنها برای مهار ویروس و نجات جان مردم توجه نکرد. این امر حقوق اساسی بشر از جمله حق زندگی، سلامتی و توسعه مردم در این کشورها را به شدت تهدید کرده است.»

 

وی در ادامه گفت: «حقوق بشر نباید بهانه‌ای برای سرکوب سایر کشورها باشد. ایالات متحده باید بلافاصله رویه اشتباه خود را در سیاسی و نظامی کردن حقوق بشر و اعمال رویکرد دوگانه متوقف و جبران کند و بلافاصله همه تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی را لغو کند. این خواسته جامعه جهانی است.»

 

این دیپلمات چینی در ادامه با انتقاد از نشست سازمان ملل درخصوص منطقه «سین‌کیانگ»، گفت آمریکا و دیگر کشورهای غربی از منابع سازمان ملل برای حمله به پکن و تبلیغات منفی علیه آن سوءاستفاده می‌کنند.

وی در این باره توضیح داد: «ایالات متحده با تعداد دیگری از کشورها همدست شده تا از منابع و بستر سازمان ملل برای حمله و بدنام کردن چین استفاده کند و در خدمت منافع خودش باشد.»

 

سخنگوی وزارت خارجه چین با بیان اینکه سازمان‌دهندگان این نشست از مفهوم حقوق بشر به عنوان یک ابزار سیاسی برای دخالت در امور داخلی چین استفاده می‌کنند، تاکید کرد: «این [اقدامات] توهین به سازمان ملل است.»

چند روز پیش، «یوشیهیده سوگا» نخست‌وزیر ژاپن و «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا طی بیانیه‌ای مشترک، چین را به نقض حقوق بشر و اقدامات تحریک‌آمیز در  سین‌کیانگ و دریای جنوبی و شرقی چین متهم کردند.

 

این در حالی است که پکن بارها تصریح کرده، مسائل مربوط به هنگ‌کنگ و استان سین‌کیانگ، جزء مسائل داخلی چین محسوب می‌شود و دیگر کشورها حق دخالت در آن را ندارند.

از سوی دیگر، چین، تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و فروش سلاح به تایوانی‌ها از سوی آمریکا و عبور ناوهای آمریکایی از تنگه تایوان را تحریک‌آمیز می‌داند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار